I did something with the arrows. What?

2D CAD software for Windows, Mac OS X and Linux
Post Reply
Mikerosen
Posts: 279
Joined: Sun Dec 11, 2011 6:16 pm
Location: Seattle, WA, USA
Contact:

I did something with the arrows. What?

Post by Mikerosen » Wed Aug 15, 2018 9:09 pm

When doing small dimensions, the arrows were outside the witness line. I went poking around in Preferences > Dimensions, and now, the arrows are inside. Also, my arrow choices don't include the outside arrows, like in George's great manual.

What did I do, and how can I fix it?

Merci!
Attachments
Screen Shot 2018-08-15 at 2.01.28 PM.png
Screen Shot 2018-08-15 at 2.01.28 PM.png (31.68 KiB) Viewed 2420 times
Mike Rosen
Seattle, WA, USA

Mac OS 10.14, iOS 11.4.1 on iPad Pro

Eric Pousse
Posts: 667
Joined: Sat Dec 03, 2011 12:31 pm
Location: Tours - France

Re: I did something with the arrows. What?

Post by Eric Pousse » Thu Aug 16, 2018 4:07 pm

Bonjour Mike,

RealCADD does not have the possibility to do this automatically.
But you can do this :
Image

Is that what you want?

Cordialement.
Eric Pousse

Mikerosen
Posts: 279
Joined: Sun Dec 11, 2011 6:16 pm
Location: Seattle, WA, USA
Contact:

Re: I did something with the arrows. What?

Post by Mikerosen » Thu Aug 16, 2018 7:19 pm

But I did that in RealCADD! The one in the upper left was done first. Then I fooled around in the preferences, and when I entered the one in the lower right, that's what I got!
Mike Rosen
Seattle, WA, USA

Mac OS 10.14, iOS 11.4.1 on iPad Pro

debenriver
Posts: 461
Joined: Sat Dec 03, 2011 9:19 pm
Location: Maine USA and Suffolk England
Contact:

Re: I did something with the arrows. What?

Post by debenriver » Fri Aug 17, 2018 3:32 pm

I think it can depend on whether you select for the dimension to be above/below the line or centred.

If you select above or below, then I can only make it do you right hand result.

But if you select centre then, if the text is large or the dimension small, RealCADD seems to put the arrows outside:
Screen Shot 2018-08-17 at 11.23.34.png
Screen Shot 2018-08-17 at 11.23.34.png (17.39 KiB) Viewed 2401 times
The left hand image is with "below" selected - the rest are with "centre" selected. Once it can squeeze the dimension in between the witness line arrows it seems to do so, but if it can't it puts the arrows outside. In the image, this has happened when the line was about 60 long.

I can't make it do your left hand one!

Cheers -- George

PS in 4.90 there's a whole slew of new arrows - great fun :mrgreen:

Mikerosen
Posts: 279
Joined: Sun Dec 11, 2011 6:16 pm
Location: Seattle, WA, USA
Contact:

Re: I did something with the arrows. What?

Post by Mikerosen » Fri Aug 17, 2018 10:01 pm

Thanks, George. I’ll give it a look.

I did the left one the regular way, and moved the number manually!
Mike Rosen
Seattle, WA, USA

Mac OS 10.14, iOS 11.4.1 on iPad Pro

debenriver
Posts: 461
Joined: Sat Dec 03, 2011 9:19 pm
Location: Maine USA and Suffolk England
Contact:

Re: I did something with the arrows. What?

Post by debenriver » Fri Aug 17, 2018 11:37 pm

I did the left one the regular way, and moved the number manually!


Ah! - well you had me fooled :mrgreen:

George

Post Reply